sreda, 14. junij 2023

Carniola Medeno Čokoladno Pivo

V pivovarni Carniola so se tudi letos udeležili festivala čokoalde v Radovljici in tudi letos so za to priložnost pripravili posebno čokoladno pivo. So pa letošnjo verzijo še nekoliko nadgradili, saj so pivu dodali še med - tako je nastalo Medeno Čokoladno Pivo.  

Takoj po odprtju steklenice nas veselo pozdravi nežen, a prepoznaven medeni dih, ki nato bolj pusti zadihati nežno praženemu značaju, vseeno pa lepo do izraza pride medeno ozadje. Tanjša bež obarvana glava sicer le za krajši čas pokrije popolnoma črno telo tega piva. Požirek je v začetku rahlo sladek, nato pa nadzor prevzame srednja hmeljna grenkoba s kar nekoliko suhim finišom. Nežen pookus pa nato še precej dolgo pusti svojo rahlo zeliščno naravnano sled.

Medeno Čokoladno Pivo je srednje lahkotnega telesa in predvsem preprostega značaja, v njem pa precej bolj do izraza pride medeni značaj, emdtem ko se čokolada kar lepo skriva.
  

Medeno Čokoladno Pivo

Žirovnica

Desertni stout

5,7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → lepo meden v aromi, preprost za spiti in z nekoliko bolj zadržanim (sladnim) karakterjem v požirku

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar