sreda, 16. december 2020

Zajc Sešn IPA

 
V idrijsko-cerkljanski pivovarni Zajc so se za začetek svoje poti na kraft sceni odločili zvariti nekoliko bolj preprosta piva, ki bodo bolj po okusu nevajenih pivcev. In Sešn je tudi eden izmed takih primerkov - je pivo, ki sicer ponuja tipične IPA lastnosti, a je pri tem vseeno nekoliko bolj lahkoten in malo sramežljiv. Za začetek je odlična izbira.

Sešn zajček se skriva pod veliko belo puhasto glavo, ki se le počasi umika in ga razkriva. Lahkotno motnikavega telesa je to pivo obarvano v jantarnem odtenku. V aromi nas pričakajo hmeljne note, ki naš nos napolnijo z blago sladkimi sadeži - breskve in v spremljavi bolj domače sorte sadja, ki pa jih pogumno podpira parfumast, cvetličen pridih. V požirku se spoznamo s srednjo hmeljno grenkobo, ki je v svojem značaju kar bolj travnato klasična in ne sadna. Pookus pa s suhim značajem kar lepo še grenkobno poleži v ustih. 

Zajc Sešn IPA se pokaže z nekaj pravega, modernega IPA značaja, ki pa so ga v pivovarni rahlo zadržali in mu dodali še nekaj bolj klasičnega karakterja - navduši s sadno aromo, udari s svojo grenkobo (bolj klasično) in odžeja s svežino svojega telesa - vse to pa stori še ob stopnji alkohola pod 4%.
 

Sešn IPA

Cerkno

Lahki IPA

3,8%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → dober session, sicer bolj klasičen in manj saden, ter bolj preprost - ampak lepo piten in všečen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar