nedelja, 25. junij 2023

Dornk Hajdi

V mali pivovarnici na Izletniški kmetiji Dornk na Bledu se iz domačih sestavin varijo tudi različna piva. Pivovarka se je odločila, da enkrat zvari nekaj malo drugačnega in manj klasičnega, pri tem pa uporabi še maline. In tako je nastalo kislo pšenično pivo po imenu Hajdi.
 
Hajdi je jasnega telesa bakreno-rdečkaste barve, pokrije pa jo večja umazano bela glava, ki kar dobro potraja. V aromi nas objame s pošteno izrazitim malininim pridihom, malo prašnim in le rahlo sladkim. Požirek je v začetku zmerno nežno kisel, usta pa nam le malenkostno povleče skupaj. Na koncu ponudi še čisto malo sladkobe, ampak nikakor ne doseže prijetnega kiselkastega občutka. Nežen pookus pa le še malo potraja.
 
Hajdi je lahkotno in zelo sovežilno pivo, ki pokaže tako svojo malinino stran, kot tudi svoj nežno kiselkast značaj. Kot kakšen malinov špricar, ki bo lepo osvežil na vroč poletni dan. 
  

Hajdi

Bled

Sadni kisli ale

3,6%

Kje naj ga iščem?


  • Izletniška kmetija Dornk (Bled)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → zelo simpatičen, ravno prav osvežilno kiselkast in lepo piten, maline pa dodajo še nekaj več

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar