petek, 2. junij 2023

Maister Linhart


V Maistrovi pivovarni so se v preteklosti že izkazali z varjenjem nekaterih podstilov IPA piva - klasični ameriški IPA, session IPA in NEIPA. Sedaj pa so se preizkusili še z letos zelo trendovskim stilom, cold IPA, ki so ga začinili s sortami Citra, Motueka in Nelson Sauvin. Ima pa je pivu podaril naš razsvetljenec Anton Tomaž Linhart.
 
Linhart je čistega zlato obarvanega telesa, srednje tanka bela glava, ki ga prekrije, pa ni pretirano obstojne narave. Aroma je prijetno tropsko sadna, izstopajo citrusi, v ozadju pa se najde še kak pridih grozdja - predvsem pa je zelo vabljiva. Požirek ima konkretno grenkoben začetek, ki je v karakterju kar pošteno travnato-zeliščen, morda celo malo oster. Finiš je zelo suh, pookus pa kar konkreten in precej trajajoč. 

Maistrov cold IPA je lahkotnejšega telesa in kar konkretnih lastnosti - v okusu je  nekoliko bolj klasično (=travnato) grenkoben, v aromi pa prcej bolj tropsko privlačen.
 

Linhart

Kamnik

Hladni IPA

7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → zelo lepo piten, v okusu malo bolj izrazit, v aromi pa zelo vabljiv

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar