sreda, 14. februar 2024

Bevog Giant Panda

Na pločevinke Bevogovega piva iz serije Extinction Is Forever, je svojo pot (na žalost) našel tudi orjaški panda, ki ga lahko le še v manjšem številu najdemo na Kitajskem. Gre za konkretni hladni IPA, ki je fermentiran s hišnim lager kvasom, dodali pa so mu tudi lokalno pridelan riž. Za hmeljni značaj pa so poskrbele sorte Tomahawk, Citra, Mosaic, Simcoe in Galaxy.  

Kristalno jasni panda je temnejšega zlatega odtenka, skriva pa se pod zelo veliko in še kar lepo obstojno belkasto glavo. Hmeljna aroma nam prinese prijeten, sadno naravnana značaj, kjer se pomešajo tako sladki sadeži kot tudi citrusni pridihi. Požirek je solidno grenkoben in v svojem karakterju kar dobro travnato suh. Pookus pa se v tem travnato-zeliščnem suhem značaju še kar nekaj časa nadaljuje. 

Bevogov Giant Panda je lahkotnejšega telesa in v požirku le malenkostno pogreje s svojo toplino alkohola. V značaju pa je dodobra travnat in grenkoben, v bistvu kar od cold IPA tudi pričakujemo.
 

Giant Panda

Bad Radkersburg

Močni hladni IPA

7,4%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → travnati in grenkobni značaj ni pretiran in tako ostaja pivo dovolj preprosto pitno

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar