ponedeljek, 8. januar 2024

Lobik Cold Plunge

Tudi štajerski Lobiki so se odločili slediti letošnjemu trendu in so zvarili svoj cold IPA - stil, ki sicer ni čisto IPA, ampak s seboj prinese še malo bolj "ležakastih" lastnosti. Pri tem pa so uporabili hmelja Cryo Idaho 7 ter Cryo Citra.  

Velika, puhasta in kratkotrajno obstojna bela glava prekrije kristalno jasno in zelo bledo rumeno-zlato telo tega Lobikovega piva. Aroma je izrazita s svojim hmeljnim značajem, v njej pa se pomešajo sladke ter citrusne sadne note in sveži travnati pridihi, zraven pa se pojavi še kak bombon, kasneje pa sveže pokošena trava. Požirek je kar solidno grenkoben in neposreden s svojim travnato-zeliščnim značajem. Finiš je precej suh, pookus pa še kar dolgo pušča to hmeljno sled po jeziku. 

Cold Plunge je zelo lahkotnega telesa in precej svežega občutka. V aromi pokaže svoj IPA značaj, medtem ko v okusu prinese spomine na ležaka. Prav to, kar mora "cold IPA" tudi narediti.

Cold Plunge

Maribor

Hladni IPA

6,5%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → v bistvu cold IPA kot bi moral biti, prijetno aromatičen in bolj konkretno travnato grenkoben

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar