sreda, 15. februar 2017

Ime: 1st Anniversary Black IPA
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Sela pri Ihanu

Stil piva: Temni IPA
Vsebnost alkohola: 7,5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 4,3 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 14/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Mnoge pivovarne v več letih svojega delovanja ne zvarijo 17 različnih piv (in raznolikih stilov) - domžalski pivovarni Hopsbrew je to uspelo v zgolj enem letu. 1. obletnico svojega delovanja so tako obeležili zopet z nečim novim - temnim IPO v katero so velikodušno zmetali konkretne količine hmelja.

Kot noč črno pivo pivo nas v trenutku navduši s prijetno in aromatično hmeljno dušo, kjer nas preplavijo arome tropskega sadja in agrumov. Temni značaj prihaja iz ozadja v nekoliko bolj nežni luči, a z zelo prijetnimi čokoladnimi toni, ki podarijo tudi nekaj nežne in kratkotrajne sladkobe. Konkretna hmeljna grenkoba, ki kar privre izpod zelo velike in obstojne bež glave, bo navdušila ljubitelje IPA stila, medtem ko bo v finišu primat prevzel praženi akrakter, ki se v še nekoliko bolj izraziti luči nadaljuje v trajajoč pookus.

Lahkotnejša črna IPA dokaj konkretne, a neobčutne alkoholne stopnje bo naše brbončice popeljala na zanimiv in razburkan izlet, ki se bo zaključil z nekoliko bolj izrazitim praženim karakterjem, kot smo morda vajeni. V vsakem primeru pa bo pivo s svojo kombinacijo arome in solidno stopnjo grenkobe navdušilo.
Cena: 3,10€ (0,5l; steklenica) - Pivarna (Maribor)

Kje še ga najdem?
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Kava Bar Zeus (Kočevje)
  • Pivoljub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Kategorije

Zagotavlja Blogger.