torek, 28. februar 2017

Ime: Perun
Pivovarna: Pivovarna Lampelj, Kamnik

Stil piva: Jantarni ale
Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,4 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Perun - vrhovni slovanski bog, zaščitnik strele, groma, pomladi in plodnosti, bog dežja in poljedelstva, ter seveda od nedavnega čisto resno pivo stila jantarni ale iz novonastale pivovarne Lampelj.

Temnejši jantarni Perun, le nekoliko motnega telesa, nas objame s svojo sladno usmerjeno aromo, kjer se baha bogata karamela, daleč iz ozadja pa jo opazuje nekaj hmeljnih not - skupaj tako ustvarita zelo vabljivo kombinacijo, ki se skriva pod bež penasto glavo. Začetna karamelna sladkoba je lahko zaznavna, a ni preizrazita, kasneje pa jo ravno prav uravnovesi zmerna hmeljna grenkoba. Le-ta nato v finišu zelo pridobi na moči in ostrini, prevzame primat v okusu, ter tako še dolgo časa z zeliščnim značajem ostane na jeziku in v spominu.

Lahkotnejši Perun s svojo sladno karamelno aromo pusti nežnejši prvi vtis, a nato z ostrim grenkobnim značajem udari kot strela iz ozadja. Modernejša, bolj hmeljena izpeljanka jantarnega ale piva, po zgledu ameriških zvarkov. Všečno.
Cena: 2,50€ (0,5l; steklenica) - Bar 113 (Sadinja vas)

Kje še ga najdem?
  • Pub Pod Skalo (Kamnik)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.