sobota, 11. februar 2017

Ime: Mercator Svetlo Pivo
Pivovarna: za Mercator proizvedeno v Avstriji

Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4%
Na voljo: pločevinka - steklenica - plastenka

Ocena: 2 / 5 → če res ni drugega
(IZGLED: 2/5 - AROMA: 7/15 - OKUS: 6/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 3/10)

Svetlo Pivo iz Mercatorja je sicer proizvedeno v znani avstrijski pivovarni Fritz Egger, a ker gre nekako za našo blagovno znamko, ga bomo vseeno vključili na seznam slovenskih piv.

Kristalno jasno pivo je za kratek čas pokrito z manjšo belo penasto glavo, izpod nje pa prihaja na plano sladna žitna aroma z nekaj kovinskega priokusa ter dodatkom hrušk. Blaga začetna sladkoba je kar vztrajna, čisto na koncu pa jo nasledi nekaj zelo rahlega grenkobnega občutka, ki kmalu pojenja in izgine brez kakšnega posebnega pookusa, oziroma za sabo pusti zelo nežno in kratkotrajno sled.

Mercatorjevo Svetlo Pivo je zelo lahkega telesa, kar nekoliko vodenega, in ne izstopa ne po aromi niti po okusu. Za razliko od nekaterih ostalih supermarket ležakov, pa vsaj ni neprijetno. Za takrat, ko ni ničesar drugega.
Cena: 0,66€ (0,5l; steklenica)

Kje ga najdem?
  • trgovine Mercator (po Sloveniji)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.