ponedeljek, 20. februar 2017

Ime: KULT316 Temno Pivo
Pivovarna: Center kulinarike in turizma, Ljubljana

Stil piva: Stout
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,3 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Začeli so s svetlim, nadaljevali z jantarnim. Sedaj pa je po pričakovanjih na vrsto prišlo še temno pivo, ki so ga navarili v naši prvi in edini šolski pivovarni na Centru kulinarike in turizma.

Temno šolsko pivo se predstavi z nežnejšo sladno orientirano aromo, v kateri do popolnosti zavladajo pridihi čokolade z rahlim dodatkom pražene kave. Kot noč črno telo, ki ne prepusti niti drobca svetlobe, se pokrije z večjo peno bež barve, a le-ta kmalu skoraj do popolnosti izgine. V okusu se pomešajo nežne pražene note, rahla sladkoba čokolade, ter čisto blag kiselkasti priokus žita. V pookusu pa še kar nekaj časa na jeziku postane blag pražen/kavnat občutek.

Lahkotnejše telo in nežnejši karakter bosta pivu dala preprosto pitnost in svež duh, a obenem bo pivo vseeno zmoglo pokazati vse tiste okuse in arome, ki jih premore. Prijetno, preprosto, okusno. Najboljše šolsko pivo do sedaj.
Kje ga najdem?
  • KULT316 (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Kategorije

Zagotavlja Blogger.