ponedeljek, 28. avgust 2017

Ime: ESB
Pivovarna: Berwolf Brewery, Škocjan

Stil piva: ESB
Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 2,4 / 5 → no ja, pitno
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 4/10)

Berwolfova izpeljanka ESB stila piva je posebo pivo za posebne priložnosti - za tisti res poseben značaj tega v osnovi preprostega piva, so mu dodali vanilijo, cvetlični med in viski. Posebnež.

Umazano rjavo telo s simpatičnim rdečkastim podtonom se za krajši čas pokrije s srednje veliko bež puhasto glavo, od katere pa kmalu ostane le še tanek obroček. V aromi prevladuje rahlo oster alkoholni duh viskija, v ozadju pa nam uspe srečati še nekaj čokolade in zelo blag medeni piš, ki pa ne uspeta prekriti alkohola. V okusu nas najprej pozdravi slajši piškotasti karakter sladu, nadomestita pa ga rahla zeliščna grenkoba in toplina alkohola v finišu. Občutimo jo pa še kar nekaj časa ko piva že zmanjka.

Ker je bil cilj pivovarjev ustvariti posebno pivo, lahko rečemo, da jim je z dodatkom viskija to uspelo na nek način. Predvsem bo ta zvarek všeč tistim, ki so jim bližje žgane pijače, kajti ima zelo nezakrit, topel in rahlo pekoč alkoholni značaj, ki tudi nadzira celoten karakter tega piva.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.