torek, 29. avgust 2017

Ime: IPA
Pivovarna: Pivovarna FEO, Domžale

Stil piva: Pilsner
Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,9 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

V kobariški pivovarni, ki je ime dobila po lokalnem umetniku in pesniku Ivanu Volariču Feu, so, seveda kot pravi predstavniki kraft pivovarn pri nas, pripravili tudi svojo interpretacijo najbolj popularnega modernega stila piva - IPA.

Konkretno motno telo jantarno zlate barve zapolni kozarec, na vrh pa se vsede še kar velika bela in kremasta pena. Naš nos napolnijo tropske sadne arome, med kopico različnih sadežev pa najbolj izstopata sočni ananas in vabljiva pasijonka. Vabljivemu sadnemu aromatičnemu značaju pa v okusu sledi solidno izrazita hmeljna grenkoba, le nekoliko zeliščnega karakterja, ki se nato nadaljuje š v trajajoč in nekoliko bolj oster pookus.

Kobariški IPA zvarek se tako izkaže kot konkreten in popolnoma spodoben predstavnik svojega stila. Pivca bo očaral s svojo prijetno aromo, ljubitelje bolj hmeljno izrazitih piv pa osvojil s svojim konkretnim okusom. Kljub tej konkretnosti pa obenem ostane še vedno lahkotno pitno pivo. IPA kot se šika. 
Cena: 2,90€ (0,3l; točeno) - Hiša Polonka (Kobarid)

Kje še ga najdem?
  • Soča Rocks Hostel (Bovec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.