sobota, 26. avgust 2017

Ime: Mad Toboggan
Pivovarna: Thirsty River Brewing, Bovec

Stil piva: Dvojni IPA
Vsebnost alkohola: 7,9%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,7 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Thirsty River Brewing iz Bovca je najnovejša (zaenkrat) varilnica piva na našem trgu. Pivovar, ki sicer prihaja iz ZDA, kot pravi najraje poseže po dvojnem IPA stilu piva. Zato je čisto logično, da je tudi za ostale ljubitelje piva pripravil svojo verzijo tega stila.

Motno, žareče jantarno obarvano pivo s tanjšo belo glavo, na prvi pogled še ne da slutiti, za kakšnega korenjaka gre. Nežnejša aroma, v kateri nad blagimi sadeži zavladajo karamelne note, deluje prijetno in vabi na prvi požirek. Le-ta nas pozdravi s sladkobnim značajem sladu, ki ga kasneje uravnovesi srednje izrazita hmeljna grenkoba, nekoliko ostrega značaja in dolgega obstoja. Ob vsem tem pa nikakor ne bomo občutili, da gre za pivo z višjo stopnjo alkohola, kajti le-ta je izjemno dobro skrita.

Glavna odlika tega piva, z izrazitim ameriškim značajem, je brezdvoma preprosta in nevarna pitnost - pivo je dovolj izrazitega okusa, da skrije konkretno vsebnost alkohola. Zakaj potem nevarno? Pili bi ga namreč kar kot sokec, kozarec za kozarcem. Posledice pa bi bile....
Cena: 3,50€ (0,3l; točeno) - Metal Days (Tolmin)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.