nedelja, 27. avgust 2017

Ime: Citra IPA
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 7,2%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,1 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Ameriški hmelj sorte Citra, ki ima aromo agrumov in tropskega sadja, je eden najbolj popularnih in poznanih sort, ter tudi eden najpogosteje uporabljenih pri IPA pivih. Seveda so tudi pri Lobikih zvarili svojo verzijo Citra IPA.

Pivo se pokaže z žarečo in motno oranžno barvo, na vrhu pa se znajde srednje velika in še kar obstojna bela glava. Izjemno vabljiva citrusna nota z grenivko in limono na čelu nas v trenutku posrka vase. Citrusni značaj se v zelo blagi meri sicer prenese v okus, vendar tam ravno ne zaživi. Nekoliko blažjo grenkobo uravnovesi sladni značaj, zvarek pa pridobi še nekoliko bolj izrazit cvetlični karakter. Vse pa se zaključi s krajšim in blažjim pookusom.

Prijetno aromatični zvarek s svojim polnejšim telesom deluje precej nasitno. Citrusnemu karakterju, ki ga všečna aroma tako lepo napove, pa se v okusu po robu postavi nekoliko preveč izrazito sladek cvetlični značaj.   
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.