torek, 22. avgust 2017

Ime: Who Cares Editions Lolita Berliner Reisse
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: Berliner weisse
Vsebnost alkohola: 3,5%
Na voljo: pločevinka - točeno

Ocena: 4,1 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Ime ji je Lolita. Bevogov refresher (=osvežilec;)), ki so ga pripravili za letošnje vroče poletje. Je tradicionalni nemški berliner weisse, ki je v Bevogovi domišljiji zvarjen z dodatkom malin in rabarbare. Poletje, mi smo pripravljeni - pokaži kaj zmoreš.

Na pogled s svojo motno, rožnato rdečo barvo Lolita deluje kičasto všečno, celoten izgled pa dopolni še velika pena bele barve z rožnatim odtenkom. Aromo bomo prepoznali v trenutku - stari, dobri malinovec z nekaj nežnega kiselkastega karakterja. Tudi okus je tak - začetek z zelo blago malinovo sladkobo in zadržan, a izjemno osvežilen kiselkasti značaj, ki nekoliko pa le potegne ustnice skupaj čisto na koncu.

Lolita je na pogled zelo privlačna deklina lahkotnega telesa in osvežilnega duha. Odlično poletno pivce svežega značaja, ki bo prijalo v še tako visokih temperaturah - pravi refresher kot pravijo v Bevogu. Nadomestek starega dobrega malinovca, za odrasle.
 Cena: 3,30€ (0,33l; pločevinka) - Pivarna (Maribor)

Kje še ga najdem?
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Pop's Place (Ljubljana)
  • Pivohram Golar (Gornja Radgona)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.