sobota, 19. avgust 2017

Ime: Vesna
Pivovarna: Pivovarna Lampelj, Kamnik

Stil piva: Zlati ale
Vsebnost alkohola: 4%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,4 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Po Perunu in Velesu, dveh staroslovanskih bogovih, je svoje mesto v pivovarni Lampelj našla tudi prva boginja. Vesna, boginja pomladi, je lepo, mlado dekle odeto v svetle barve z venčkom zelenja na glavi - prijetna in nežna kot zlati ale.

Vesna se nam pred oči prikrade odeta v skorajda popolnoma jasno zlato-rumeno barvo, pokrita pa je s srednje veliko puhasto belo glavo, ki počasi beži. Odišavljena je v sladke sadne note jabolk in hrušk z nežnim travnatim ozadjem - vse skupaj pa kmalu izpuhti. Vesno zaznamuje lahkotnejša grenkoba, ki je kljub nežnosti lepo zaznavna ter podari pivu svež ter osvežilen značaj, medtem ko v pookusu še malo bolj izrazi svoj travnati karakter.

Lahkotna Vesna je tako zelo preprost, nezahteven in piten zvarek, svežega duha in uravnovešenega telesa. Zelo primeren za nezahtevne okuse in seveda več kot primeren za osvežitev v poletnih temperaturah. 
Cena: 2,70€ (0,5l; steklenica) - Že v redu, Primož (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.