ponedeljek, 18. april 2016

Ime: Kri Pomaranče
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Domžale
Stil piva: India pale ale
Vsebnost alkohola: 7%

Ocena: 4 / 5

Kri Pomaranče je ime še ene izmed variacij stila IPA, za katerega so odgovorni v pivovarni Hopsbrew. Gre za zvarek narejen s tremi vrstami hmelja, kateremu je dodana še lupina sladke pomaranče.

Pivo napove motna jantarna barva, ki je v kozarcu pokrita z zelo veliko in obstojno penasto glavo, rahlo umazano bele barve. Zaznamuje ga sadna aroma v kateri se skrivajo različni sadeži, med drugim tudi pomaranča. Gre za precej prijetno aromo, ki pa potrebuje nekaj časa, da se pogumno predstavi v celoti. V požirku bomo najprej okusili rahlo sadno sladkobo, ki je kljub nežnosti vseeno dovolj občutna, sledi pa ji precej konkretna in izrazita hmeljna grenkoba - mimogrede, v pivu so namerili 70 IBU. Pookus je razmeroma kratek, še vedno pa nas v njem spremlja prej omenjeni grenkobni značaj.

Kri Pomaranče se tako pokaže kot dokaj aromatično in precej grenko pivo srednje lahkega telesa, ki bo brez dvoma najbolj po godu ljubiteljem konkretno hmeljenih napitkov, ali t.i. "hop head" ljubitelji piva. 
Cena: od 2.5€ (0,33l v trgovini) do 4€ (0,33 v pubu)

Kje ga najdem?
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.