sreda, 23. maj 2018

Ime: Ribez'l
Pivovarna: Crazy Duck Brewery, Žiri

Stil piva: Sadno pivo

Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: točeno - steklenica


Naslednje pivo v seriji sadnih piv iz Crazy Duck Brewery, ki bo tako nasledilo Malinco, je Ribez'l - lahko ale pivo z dodatkom pireja črnega ribeza, ki se po nasvetu vrhunskega kuharja očitno zelo dobro ujame s koriandrom, tako da so v pivo pri racah dodali tudi to začimbo.

Pod večjo, a kmalu negajočo glavo rahlo rožnato-bele barve se nahaja popolnoma motno telo, umazano rdečkaste barve. V sveži in lepo izraziti ribezovi aromi pa do izraza zelo lepo pride tudi dodatek koriandra, ki da tej aromi še nekaj svežine in precej zanimiv karakter, prav tako pa se lepo ujame s sadno noto piva. Okus je prav tako nežnega občutka - nekaj sadne sladkobe se pomeša z rahlo kiselkastim ribezovim značajem, na koncu pa lepo pokaže tudi svoj začinjeni karakter. 

S svojim sadno-začinjenim občutkom, tako lepo izraženim v aromi kot tudi v okusu, je Ribez'l zelo preprosto piten (če niste ravno skregani s koriandrom, ki je precej očiten) in še bolj osvežilen. kombinacija ribeza in koriandra pa tudi ponudi zelo zanimive okuse.
Cena: 3,00€ (0,33l; steklenica) - trgovine Tuš (po Sloveniji)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → sadni značaj pride nekoliko manj do izraza, a mi je dodatek koriandra zelo všeč
 (IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

2 komentarja:

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.