četrtek, 30. januar 2020

Advocatus Koloka


Ime: Koloka
Pivovarna: Advocatus Pivovarna, Škofja Loka

Stil piva: Belgijsko pšenično pivo

Vsebnost alkohola: 3,5%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V škofjeloški pivovarni Advocatus so zvarili tudi nekakšno kolesarsko pivo, no na nek način. Koloka je pivo v belgijskem pšeničnem stilu, ki mu tisti čisto avtentični značaj podata tudi koriander in pomarančna lupinica. Vse to pa je zapakirano v lepo zadržano alkoholno stopnjo.

V kozarcu se pojavi precej motnikavo zlato-rumeno obarvano telo tega belgijca, izgled pa dopolnjuje srednje velika in ne dolgo obstojna bela glava. Tipičen vonj pšeničnih piv z notami kvasa in občutnih začimb prevlada v aromi, kasneje pa se zraven znajde še malo bananastega pridiha. Požirek podraži po ustih s srednjo grenkobo in kar lepo začinjenim priokusom, v finišu pa svoje doda še nekoliko dražeč. poprast občutek, skupaj z nekaj občutka svežine agrumov, ki na koncu kar lepo izstopajo.

Koloka je lahkotno in izjemno sveže ter osvežilno pivo, ki bo s svojimi lastnostmi in nižjo stopnjo alkohola osvežilo prav vsakega pivca. Malo bolj nežen belgijski karakter, ki je sicer povsem tipičnega karakterja, pa tudi zelo lepo sovpada s tem.




  • Pevc - New Cafe (Škofja Loka)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → zelo lepo piten, izjemno osvežilen s svojim dražečim značajem - se mi kar dopade
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar