četrtek, 16. januar 2020

Frizi Ave Poetovio


Ime: Ave Poetovio
Pivovarna: Frizi Beer Kraft Pivovarna, Cirkulane

Stil piva: Medeno pivo

Vsebnost alkohola: 5,1%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Haloški pivovar, ki svoje mojstrovine ustvarja pod imenom Frizi Beer, je pripravil tudi malo bolj praznično obarvano pivo z dodatkom kostanjevega medu, posvetil pa ga je našemu najstarejšemu mestu. Živel Ptuj!

Medeni Frizi se že na prvi vdih izkaže z zelo konkretno medeno aromo, ki jo predstavlja vabljiva sladko-kiselkasta medena nota. Pod srednje veliko belo puhasto glavo, ki se kmalu razprši, se skriva kar pošteno motnikavo zlato obarvano telo tega piva. V okusu prevlada grenkobni značaj, kombinacija hmeljnega in medenega grenkobnega karakterja, dopolnjuje pa ga še nekaj medene sladkobe, ki pa ne prevlada in ponuja le spremljavo. Trajajoč in kar konkreten pookus pa še dolgo v ustih pusti svojo sled.

Ave Poetovio je pivo lahkotnejšega telesa in kar konkretno medenih značilnosti, ki še posebej pridejo do izraza v aromi. Tudi v okusu pa ponuja kar nekaj značaja, mogoče bolj po okusu ljubiteljev klasičnih ležakov.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → prijetna aroma je definitivno plus, v okusu pa mi je preveč oster in primanjkuje sladkobe, na katero napeljuje aroma - ni ravno za moj okus
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar