petek, 10. januar 2020

Maister Pregl Winter Ale


Ime: Pregl Winter Ale
Pivovarna: Maister Brewery, Kamnik

Stil piva: Rjavi ale

Vsebnost alkohola: 8,5%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kot se za prave pivovarje spodobi, so tudi pri Maistru zakuhali nekaj posebnega za zimski čas. Del njihove Preglove serije eksperimentalnih piv je tako postal tudi angleško naravnani rjavi ale, ki pa s seboj prinese kar malo bolj zajetno stopnjo alkohola.

Maistrov zimski ale v aromi predstavljajo nežnejše oreškaste arome z nekaj piškotastega pridiha, ki počasi prisopihajo izpod manjše umazano bele, kremaste glave. Ko se le-ta izmakne, razkrije motnikavo telo kar precej temnega odtenka rjave barve, ki ga v okusu najprej zaznamuje srednje nežna grenkoba. Kasneje pa jo prevzame in prekrije kar dodobra izrazita sladna sladkoba s piškoti in precej suhega sadja, krajši pookus pa zaključi vse to.

Winter Ale iz Preglove serije piv je srednje polnejšega telesa in precej izrazite sladkobe, kar dela ta zvarek kar pošteno nasiten. No, saj nekaj takega pa tudi sede v hladnih večerih.




  • Stražarnica (Kamnik)
  • Pri Maistru (Maribor)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → sicer povsem v redu in piten, a kar nasiten in s preveč nasitno sladkobo za moj okus... vsaj malo preveč
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar