petek, 31. januar 2020

Evasion


Ime: Évasion
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj
>>> za Napoleon Caffe, Črnomelj

Stil piva: Lahki IPA

Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zgodovina pravi, da je Napoleon na Elbo, kamor je bil pregnan po kapitulaciji, s seboj vzel tudi svojega žrebca Vizirja, ki mu je kasneje tudi pomagal pri pobegu z otoka. V duhu tega poglavja zgodovine, sta moči združila belokranjska pivovarna Vizir in Napoleon Caffee, ter pripravila nov pobeg (evasion) v obliki session IPA piva.

Evasion je izjemno aromatično pivo, saj ob točenju v kozarec iz njega kar drvijo prijetne in izrazite sadne hmeljne note - citrusi v ospredju, sladko sadje v ozadju, najbolj pa med vsem izstopajo prijetni pridihi jagode. Pod zelo veliko in rahlo umazano belo glavo, ki se ji nikamor ne mudi, se nahaja le rahlo motnikavo zlato telo tega belokranjca. V okusu se v ospredje postavi srednje nežna grenkoba, malo bolj travnata, ki jo dodobra popestri žgečkljiv citrusni značaj, v finišu pa še dražeč poprast občutek. Vse to pa se nadaljuje še v trajajoč pookus.

Session IPA Evasion je lahkotnejšega telesa, kar se od session piva seveda tudi pričakuje, in nežnejšega a tipičnega IPA značaja, ter je tako dovolj karakteren in obenem dovolj lahkotno piten in preprost.




  • Napoleon Caffe (Črnomelj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → zelo všečna aroma, malo bolj kratkotrajna mogoče a izjemno valbjiva; tudi v okusu pa je zelo simpatičen
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar