sobota, 18. januar 2020

Hopsbrew 4th Anniversary Old Ale


Ime: 4th Anniversary Old Ale
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Selo pri Ihanu

Stil piva: Stari ale

Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V pivovarni Hopsbrew vsako leto svojega delovanja obeležijo s posebnim pivom. Za 4. obletnico so tako zvarili old ale, ki mu malo bolj poseben značaj dajo še hrastovi koščki, ki so se namakali v viskiju. Vse najboljše in na zdravje.

Zmerno obstojna umazano bela glava prekriva telo tega temno bakreno-rjavega piva, ki so ga pripravili za rojstni dan. Aroma izpod glave priplava zelo nežno in počasi, pokaže pa sladne piškotne note z rahlo praženim dahom, dopolnjujejo pa jih lesni pridihi z nekaj zelo subtilnega pridiha vanilije in viskija. Nežnejša sladkoba sladnega značaja nas pozdravi v začetku požirka, sledi pa ji srednja grenkoba, medtem ko lesni značaj prevzame finiš in nato nadaljevanje v trajajočem pookusu.

Old Ale pivovarne Hopsbrew je pivo srednje lahkega telesa, ki v požirku kar lepo pogreje s svojim alkoholnim značajem. Prav tako do izraza pride lesni značaj in vse to naredi ta zvarek drugačen in torej primeren za obeležitev obletnice pivovarne.




  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → sicer v redu, ampak mi niso ravno pri srcu take karakteristike, se ga da pa vseeno spiti brez težav
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar