sreda, 22. januar 2020

MATT Imperial Stout


Ime: Imperial Stout
Pivovarna: Craft Pivovarn MATT, Stara Cerkev

Stil piva: Cesarski stout

Vsebnost alkohola: 10,4%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Za zimsko-praznično obdobje so tudi v kočevski mali pivovarnici MATT pripravili nekaj posebnega. Zvarili so visoko alkoholni imperial stout, ki že tako velja za posebneža med stili piva - pivo, ki se ga odpre ob posebnih priložnostih in se ga podeli (vsaj v večini primerov).

Cesarsko črno telo, ki je globoko črne barve, se za zelo kratek čas prekrije z bež tančico, ki pa kmalu izpuhti in razkrije ves čar tega piva. Aroma temne čokolade in kakava nas lepo poboža, zraven pa se pridruži še zelo blag pražen duh in nekaj vanilije; kasneje pa se razvije še blag pridih viskija. V okusu najprej izstopa zmerna sladkoba čokolade, ki jo spremlja blag ribezov značaj in nekaj suhega sadja, kasneje pa pride do izraza še srednja grenkoba. Pražen pookus pa še nekaj časa pusti sled v ustih.

MATTov cesarski stout je konkretno pivo, ki kar lepo pogreje s svojo stopnjo alkohola. Srednje telo, ki je sicer svilnate teksture, a ne polnega značaja, pa ga naredi malo bolj lahkotnega, malo bolj preprostega v požirku, a še vedno ostaja konkreten.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → sicer dober, alkohol ni preveč izrazit, bi si pa želel (in pričakoval) malo bolj polnega/kremastega telesa za tisti čisto pravi imperial značaj
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar