sobota, 25. januar 2020

Advocatus Brez Nadzora Double IPA


Ime: Brez Nadzora Double IPA
Pivovarna: Advocatus Pivovarna, Škofja Loka

Stil piva: Dvojni IPA

Vsebnost alkohola: 8%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V škofjeloški pivovarnici Advocatus so za zimsko-praznične dni lansirali tudi svojo serijo piv Brez Nadzora. V tej zbirki se nahaja tudi konkretni dvojni IPA, da bo s svojimi % malo bolj ogrel, če bo pritisnil mraz.

Praznični DIPA je dodobra motnikave zlato-oranžne barve, njegov izgled pa dopolnjuje večja in počasi sesedajoča umazano bela glava. V aromi, ki je zelo lepo izražena, prednjačijo citrusne hmeljne note, le-te pa spremljajo blagi sladki tropski pridihi. V ozadju pa se skriva še nekaj borovcev in smolnatega duha. V okusu srečamo prijetno sladkobo za začetek, dopolnjujejo jo še citrusni priokusi in nežnejša stopnja grenkobe. Rahlo sladek finiš pa se nadaljuje še ve nežnejšo grenkoben in trajajoč pookus.

Advocatusov DIPA brez nadzora je nekoliko bolj lahkega telesa in zelo prijetnih, sladko in sadno naravnanih lastnosti. Te pa dopolnjuje še blaga toplina teh 8%, ki nekoliko pogrejejo v požirku, ampak vseeno ne preveč.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → mi je zelo všečen DIPA, simpatične arome in prijetne sladkobe - zelo lahko piten
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar