sobota, 14. marec 2020

Bevog Who Cares Editions Snow Shovel DDH Hazy IPA


Ime: Who Cares Editions Snow Shovel DDH Hazy IPA
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: NEIPA

Vsebnost alkohola: 6,7%
Na voljo: točeno - pločevinka


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tudi letošnjo zimo se vrača lanska sadna tropska poslastica iz pivovarne Bevog - Snow Shovel. Tokrat z majhnimi spremembami, da pride hmeljni karakter še bolj do izraza. Samo bedaki in konji bi mu rekli ne.

Novejša, izboljšana verzija Snow Showel piva je kar dobro motnikavega telesa svetlo rumene barve, na vrhu kozarca pa posedi srednje velika, snežno bela glava, ki se nato le počasi umika. V aromi lahko srečamo sveže, sadne hmeljne arome, kjer se pojavljajo citrusi in tudi preostalo tropsko sadje slajšega karakterja (pasijonka, mango). Srednje solidna hmeljna grenkoba poboža po jeziku, spremlja pa jo saden priokus, kar nekoliko sladkega in kasneje tudi dražeče citrusnega občutka. Precej poprastemu finišu pa sledi še trajajoč pookus.

Letošnji Snow Shovel je tak kot v Bevogu obljubljajo - moten, tropski in bolj hmeljno izrazit. Lahkotnega telesa in poletnih značilnosti pa bo seveda kot naročen za ljubitelje IPA zvarkov. 




  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → všečen, lahkotno piten in konkretno hmeljen, toda na saden in prijeten način - boljši kot prvi? Najbrž kakor za koga
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar