torek, 3. marec 2020

Reservoir Dogs Mayahuel


Ime: Mayahuel
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica

Stil piva: Gose

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Reservoir Dogsi so še enkrat več pripravili nekaj posebnega. V stare sode tekile in mezcala, ki so jih pripeljali neposredno iz njune rojstne Mehike, so zaprli in postarali za eno leto svoj gose. Poimenovali so ga Mayahuel, po azteški Juliji iz čigar grobnice je zrasla prva agava in s svojim sokom (tekilo in mezcalom) tolažila njenega ljubimca.

Prijetno kiselkasta aroma zaznamuje Mayahuel že na prvi vdih z rahlo vinskimi notami, ki niso pretirane a so vseeno dovolj izrazite, da padejo v oči nos. Zraven je zaznati še kakšno začimbno noto, kasneje pa bi lahko prisegli, da se prepozna bežen duh tekile. Pod tanjšo belo peno, ki v trenutku pobegne, pa se nahaja skorajda popolnoma jasno telo tega goseja, ki je zlato rumenkaste barve. Kiselkasti značaj v okusu je nežen, saj le malenkost potegne usta skupaj v prvem požirku, zraven pa prinese vinski značaj, ter zelo nežno grenkobo. Ta kiselkasti občutek pa še malo poleži v ustih, kjer pusti še zelo bežen značaj soda v katerem je ležal.

Mayahuel je lahkoten in osvežilno kiselkast gose, ki je zelo lahkotno piten in svežega karakterja. Njegovo staranje v sodih tekile in mezcala pa mu je brez dvoma dodalo še nekaj blagega značaja, ki pa mu zelo paše. 




  • Reservoir Dogs Taproom (Nova Gorica)
  • Lajbah (Ljubljana)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → se mi zelo dopade s svojo lahkotnejšo kiselkastjo, je zelo osvežilen in piten - poleg pa prinese ravno prav spomina na tekilo, da jo je zaznati, ampak ne pretirava
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar