ponedeljek, 16. marec 2020

Thirsty River Old Man


Ime: Old Man
Pivovarna: Thirsty River Brewing, Bovec

Stil piva: Flandrijski rdeči ale

Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V bovški pivovarni Thirsty River so zopet malo bolj pogledali proti belgijski pivovarski tradiciji. Rezultat je Old Man, flandrijski rdeči ale, ki je sicer značilen kisli ale belgijske pokrajine Zahodne Flandrije.

Stari možakar je skorajda jasne, bakreno rdečkaste barve, na vrhu kozarca pa za ne preveč dolgo postoji še zanka bela glava. V aromi ga odlikuje prijeten, nežno vinski značaj, ki ga dopolnjujeta kar precej izrazit pridih balzamičnega kisa in ozadje karamele - vse to pa ustvari zelo prijetno kombinacijo. Srednje izrazita kislina v prvem požirku usta malo povleče skupaj, v ozadju pa se pojavi zeliščno-gumast priokus. V koncu požirka pa nato ta kislina še malo speče po grlu.

Old Man je nekoliko bolj lahkotnega telesa in zelo prijetne in vabljive arome. V okusu pa se nato izkaže kar za malo bolj zahtevnega. Definitivno ni to pivo za tiste pivce, ki niso (še) navajeni kislih piv, oziroma jim le-ta (še) niso najbližje.




  • Thirsty River Brewing Pub (Bovec)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → zelo vabljiv v aromi, kombinacija kisline in karamele mi je zelo všečna, vendar mi je okusu malo preveč gumast, malo preoster
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar