četrtek, 5. marec 2020

Loo-blah-nah Funky


Ime: Funky
Pivovarna: Loo-blah-nah, Ljubljana

Stil piva: Divji ale

Vsebnost alkohola: 5,4%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V pivovarni Loo-blah-nah so svoj najnovejši eksperimentalni zvarek Funky ponesreči pozabili v hlevu, saj lahko le to razloži ta njegov funky karakter. No to, ali pa so ga zvarili s pomočjo t.i. brett kvasovk. Mogoče bo to slednje vseeno bolj verjetno.

Funky je skorajda jasnega telesa, le malenkost motne in kar blede zlato-rumene obarvanosti, izgled pa dopolnjuje zelo tanka in nič kaj obstojna bela glava, ki pusti le kak madež sem ter tja. Prvi vdih prinese kar konkretno "domač" vonj, ki spomni na kmečko dvorišče in hlev, mogoče z malo pridiha kozjega sira in malenkostno šamponasto - funky. Nežno sadnemu začetku z zelo sramežljivo sladkobo sledi blago zeliščen karakter nekoliko kasneje, proti koncu pa ju dopolni še rahlo kiselkast občutek, vse skupaj pa je dovolj zadržano.

Loo-blah-nah Funky je lahkotnejšega in precej osvežilnega telesa in zelo preproste pitnosti - če seveda pivca ne zmotijo ti "domači" priokusi in pridihi, ki so še vedno kar lepo izraziti v tem zvarku. Pivo je pač takšno kot pravi ime - funky.




  • Točilnica Loo-blah-nah (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → mi je všeč, ta "horseblanket" karakter je dovolj preprost in nežen, da ne zmoti preveč, ampak vseeno dovolj izrazen, da naredi pivo posebno
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar