torek, 12. maj 2020

Lobik Now I'm Hazy, Now I'm Not


Ime: Now I'm Hazy, Now I'm Not
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Dvojni NEIPA

Vsebnost alkohola: 8,1%
Na voljo: pločevinka




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zopet Lobiki in zopet NEIPA - in zopet "juicy" poslastica. Now I'm Hazy, Now I'm Not je pivo, posvečeno vsem tistim zvarkom, ki bi morali biti motni, pa jim to nekako ni uspelo. J*** ga, se zgodi. Ampak, temu pa je to zelo dobro uspelo.

"Juicy" žareče oranžno pivo, ki je do popolnosti motno, za krajši čas zmoti večja milnata glava, ki se hitro seseda. Zrele sadne note sladkih sadežev prednjačijo v hmeljno zaznamovani aromi, v ozadju pa jih dopolnjujejo še všečne in malo bolj nežne cvetlične note. Zadržana grenkoba le malenkostno podraži po jeziku, toliko da nam pove, da je tukaj, za tem grenkobnim občutkom pa pride nekoliko bolj do izraza sadna sladkoba. V finišu postane malenkostno citrusast z rahlim poprastim občutkom, kratek pookus pa nežno pusti svojo sled.

Now I'm Hazy, Now I'm Not je dvojni NEIPA, ki v prvi vrsti nikakor ne pokaže niti malo od svojim dobrih 8% alkohola. V kombinaciji z lahkotnejšim telesom in popolnim "juicy" značajem pa je tako posledično zelo nevarno piten. Zakaj bi si natočili sok, če si lahko to poslastico?





  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → zelo všečen, res juicy kot se da, kar se mi dopade, prav tako pa dejstvo, da alkohola ni zaznati nikjer - se lepo približa nivoju Able Archerja
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar