sreda, 27. maj 2020

Mali Grad The Girl From Ipanema Sabro

Pivo

The Girl From Ipanema Sabro

Pivovarna

Pivovarna Mali Grad - Kamnik

Stil

Dvojni IPA

Alkohol

8,5%



V pivovarni Mali Grad so svoj dobro poznani dvojni IPA The Girl From Ipanema nekoliko posodobili in začinili na drugačen način. Olepšali so ga s posebnim in v zadnjem času kar popularnim hmeljem po imenu Sabro. 

Sabro že na prvi vdih vrže na rit z izjemno izrazito tropsko aromo sladkih sadežev. Notri se najde mango, breskev, ananas, citrusi in še marsikaj - kot da bi imeli pred seboj staro dobro multisolo, ki seji kasneje pridruži še nekaj duha kokosa. Poleg tega je Sabro tudi zelo všečnega izgleda s svojo izjemno motnikavo in žarečo oranžno jantarno barvo, na vrhu pa za kar dolgo časa posedi še večja glava, puhasta in rumenkasto belega odtenka. V požirku srečamo prijetno in sočno sadno sladkobo, kateri sledi solidna grenkoba, kar suha v finišu, kar se nadaljuje tudi v pookus.

Dvojni IPA s Sabro značajem se izkaže kot ena super (multi)sadna poslastica nekoliko bolj polnega in kremastega telesa. V svoj objem nas vabi s tropsko aromo, a potem kar lepo udari tudi s (sicer pričakovano) grenkobo.  



Kje naj ga iščem?


  • Točilnica Mali Grad (Kamnik)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → super saden, zelo všečen in piten, mogoče le malenkost oster v pookusu - ampak, saj je dvojni IPA nenazadnje

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar