torek, 19. maj 2020

Vouk Črni Vouk


Ime: Črni Vouk
Pivovarna: Pivovarna Vouk, Dol pri Ljubljani

Stil piva: Stout

Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: steklenica




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Iz  globine temačnih gozdov se je na sceno priplazil tudi temnejši brat zlatega Vouka iz istoimenske nomadske pivovarnice. Črni Vouk bo tako napadal okuse ljubiteljev temačnih zvarkov stila stout.

Popolnoma črno telo, kot najtemnejša noč v najglobljem gozdu, je zakrito z dokaj veliko, a kar hitro bežočo bež obarvano glavo. Ko se le-ta umakne, iz kozarca zadihajo zelo izrazne in prijetno čokoladne sladne note. Spremljavo jim nudijo rahlo praženi toni ter nekaj pridihov smetane, za konec pa obstane rahel kavnat duh. Okus je srenje pražen v začetku, pridruži se mu srednja grenkoba ter čisto blag čokoladni občutek. Finiš je srednje grenkoben, pookus pa kar dodobra praženo-kavnat in trajajoč.

Črni Vouk je stout sicer nekoliko bolj lahkotnega telesa, v katerem pa zelo lepo pride do izraza praženo-kavnat karakter. Pivo pa ob tem vseeno ostane zelo lahkotno pitno in lahko predstavlja nadomestek kave na malo drugačen način.






~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → kar bolj praženega značaja, a vseeno ne preveč za moj okus - zelo lepo se pije
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar