nedelja, 24. maj 2020

Loo-blah-nah Dry Stout

Pivo

Dry Stout

Pivovarna

Pivovarna Loo-blah-nah - Ljubljana

Stil

Irski stout

Alkohol

4,2%



Novi član zelo omejene serije točenih piv pivovarne Loo-blah-nah, ki so na voljo le v njihovi točilnici, je (bil) tudi Dry Stout. Ta specialec je zvarjen v stilu poznanem tudi kot irski (ali suhi) stout in gre za pivo z nekoliko bolj suhim okusom v primerjavi z bolj sladkimi verzijami stouta.

Suhi stout je popolnoma črne barve z zelo lepo opaznim rdečim podtonom, izgled pa dopolnjuje tanjša a lepo obstojna kremasta bež glava, ki za sabo pušča izjemno čipko. V aromi prevlada zmerno pražen duh, celo rahlo prežgan, dopolnjujejo pa ga še rahli oreškasti pridihi. Zmerna grenkoba ima kar pošten travnati občutek, v finišu pa zopet pride do izraza pražen karakter, ki je kar lepo izrazit, nato pa se nadaljuje še kar nekaj časa v pookusu.

Loo-blah-nah Dry Stout, ljubljanski irec, je tako srednje polnega telesa, ki s prijetnim svilnatim občutkom steče po žejnem grlu. In kot se imena pritiče, je njegov značaj res lepo suh, brez kakršnekoli zaznavne sladkobe v požirku. Tak, irski. 



Kje naj ga iščem?


  • Točilnica Loo-blah-nah (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → zelo lepo piten, mogoče le malenkost prepražen za moj okus, a še vedno povsem simpatičen in otoško preprost

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar