četrtek, 16. maj 2019

Naboj Beta


Ime: Beta
Pivovarna: Pivovarna Naboj, Koper

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 5,3%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Računalniško navdahnjeni Beta pale ale je bil premierni zvarek iz še vedno mlade koprske pivovarnice Naboj. Gre za klasični zvarek v ameriški maniri varjenja, a v tem primeru zvarjen na naši obali - torej je čisto pravi primorski pale ale.

Zlato-rumeni Beta, ki je le malenkost motnikavega izgleda, je skrit pod večjo penasto glavo bele barve. Predstavi ga nežna hmeljna aroma, rahlo citrusnega značaja, ki ga dopolnjuje kar lepo predstavljena nota začimb, le-te pa spomnijo na koriander. Srednja hmeljna grenkoba rahlo podraži naše brbončice s svojim blago poprastim značajem, še malo pa nadaljnje podraži blag začinjeni občutek, ki smo ga spoznali v aromi. Vse skupaj na koncu zaključi še kar izrazit in trajajoč grenkoben pookus.

Beta je tako lahkotnejšega telesa in precej svežega duha. Za tiste bolj vajene sadno naravnanih APA piv, bo začinjeni hmeljni karakter, katerega je občutiti v pivu kar lepo, nekoliko presenetljiv in drugačen.




  • Bar Cameral (Koper)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → meni se bolj dopade sadni značaj v APA pivu - v tem primeru mi je malo preveč izrazita začinjena nota; pivo ni v mojem okusu, ampak ni nič narobe z njim
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar