torek, 31. maj 2022

Carniola Čokoladno Pivo

Ker se v pivovarni Carniola vedno radi udeležijo Festivala Čokolade v Radovljici, so seveda pripravili tudi svoje čokoladno pivo. Gre za temni stout, ki so mu za čokoladni značaj primešali najbolj fin kakav v prahu Bensdorp. 
 
Carniolino Čokoladno pivo je povsem črnega telesa, ne pretirano velika, a kremasta bež obarvana glava pa na vrhu kozarca kar nekaj časa posedi. V aromi se pomešata pražen sladni značaj in nežen pridih čokolade, ki nekoliko kasneje postane malenkost bolj izrazita. Tudi v požirku dobimo najprej nekaj praženega značaja, ki ga dopolnjuje srednje izrazna in nekoliko travnata hmeljna grenkoba. V finišu pa dobimo tudi nekaj čokolade, ki ni sladka. Ta grenkobno-pražen občutek pa še na kratko poleži v ustih. 
 
Čokoladni stout iz gorenjskega konca ni nekakšen sladek desert, kot bi (nekateri) lahko pričakovali po imenu, ampak ostaja pivo - je prijeten stout, ki ga ob koncu požirka nekoliko dopolni in nadgradi dodatek kakava. 
  

Čokoladno Pivo

Žirovnica

Čokoladni stout

5,4%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → prijetno piten, kar lepo grenkoben, vseeno pa bi si želel malenkost več čokolade (vsaj v aromi) - je pa dober

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar