Ker se v pivovarni Carniola vedno radi udeležijo Festivala Čokolade v Radovljici, so seveda pripravili tudi svoje čokoladno pivo. Gre za temni stout, ki so mu za čokoladni značaj primešali najbolj fin kakav v prahu Bensdorp.
Carniolino Čokoladno pivo je povsem črnega telesa, ne pretirano velika, a kremasta bež obarvana glava pa na vrhu kozarca kar nekaj časa posedi. V aromi se pomešata pražen sladni značaj in nežen pridih čokolade, ki nekoliko kasneje postane malenkost bolj izrazita. Tudi v požirku dobimo najprej nekaj praženega značaja, ki ga dopolnjuje srednje izrazna in nekoliko travnata hmeljna grenkoba. V finišu pa dobimo tudi nekaj čokolade, ki ni sladka. Ta grenkobno-pražen občutek pa še na kratko poleži v ustih.
Čokoladni stout iz gorenjskega konca ni nekakšen sladek desert, kot bi (nekateri) lahko pričakovali po imenu, ampak ostaja pivo - je prijeten stout, ki ga ob koncu požirka nekoliko dopolni in nadgradi dodatek kakava.
Čokoladno Pivo
Žirovnica
5,4%
Kje naj ga iščem?
- Carniola Taproom (Žirovnica)
- Academia 2.0 (Radovljica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → prijetno piten, kar lepo grenkoben, vseeno pa bi si želel malenkost več čokolade (vsaj v aromi) - je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)
***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
Ni komentarjev:
Objavite komentar