sobota, 13. maj 2017

18sedem3 Čokoladno Pivo


Ime: 18sedem3 Čokoladno Pivo
Pivovarna: Gala In, Lesce; za 18sedem3, Radovljica

Stil piva: Pivo z dodatki
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 1,5 / 5 → komajda še pivo
(IZGLED: 2/5 - AROMA: 5/15 - OKUS: 4/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 2/10)

V Linhartovi Radovljici se zadnjih nekaj let vsak april odvija Festival Čokolade. In na tem festivalu seveda lahko ljubitelji poskusijo tudi Čokoladno Pivo, ki so ga v sodelovanju z bližnjo gostilniško pivovarno Gala In pripravili za lokalno trgovinico 18sedem3. Jasno, pivo in čokolada sta tako in tako lep par.

Manjša pena temne kremaste barve za zelo kratek čas zakrije globoko črno telo rdečkastega podtona, a kar kmalu v popolnosti izpuhti. V aromi je z nekaj truda moč zaznati tudi čokoladni dih, ki ga tako vneto iščemo, le-ta pa se pomeša med bolj izrazne pražene tone, kot celota pa vse deluje zelo blago. Svilnato telo je zelo lahkotnega karakterja, v njem pa najbolj do izraza pride travnati značaj z dokaj kiselkastim priokusom, medtem ko čokolado iščemo zaman. V pookusu, prav tako zadržanem, pa morda srečamo še zelo subtilen pražen ton, ki pa ga kmalu povozi kiselkasto-kovinski priokus.

V pivu se sicer nahaja čokolada, a bi od čokoladnega piva čoko(pivo)holiki želeli in tudi pričakovali veliko več. Dobra ideja, a je izvedba na žalost precej zmedena in šepava. Škoda. Upamo, da se do naslednje izvedbe festivala pivce popravi.
Cena: 3€ (0,33l; steklenica) - 18sedem3 (Radovljica)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar