sobota, 26. avgust 2023

Divje Pivo Konoplja

Za Festival Nabiralništva so v pivovarni Volk Turjaški zvarili nekaj različic Divjega Piva. V tem primeru ne govorimo o stilu, ampak o pivu, pri katerem so namesto hmelja uporabili različna zelišča - kot v starih časih. V tem primeru so pivu dodali konopljo.  
 
Večja rumenkasto-bela glava za kar nekaj časa pod seboj skrije jasno zlato telo tega konopljinega piva. Ko se le-ta začne umikati, naš nos zapolnijo nežnejše zeliščno-travnate note, ki imajo nekoliko sladek značaj. Požirek je srednje grenkoben, ves čas pa ga spremlja sicer nežen, a lahko prepoznaven zeliščen karakter. Finiš je lahkotno sladek, pookus pa še kar nekaj časa poleži na ustih z nežnim grenkobno-zeliščnim občutkom.
 
Divje Pivo s konopljinimi vršički je lahkotnega telesa in kar nekompliciranega značaja, da ostaja preprosto pitno. Ves čas pa nam vseeno sporoča, da se v njem nahaja nekaj za pivo ne popolnoma običajnega. 
 

Divje Pivo Konoplja

Moravče pri Gabrovki
 
za Festival Nabiralništva  

Začinjeno pivo

5%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → preprost, nežen, ampak zelo dobro piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**



Ni komentarjev:

Objavite komentar