torek, 1. avgust 2023

Lobik DJ Nectaron

Novi IPA pivovarne Lobik je ime dobil po eni izmed novejših novozelandskih sort hmelja, ki so ga fantje uporabili v tem pivu - Nectaron. Poleg tega pa so uporabili tudi poseben kvas in pivo zvarili, kot ponavadi varijo NEIPA piva, le da gre pri njih za klasični IPA.
 
Pivo je skorajda kristalno čistega telesa zlato-oranžne barve, tanjša bela pena, ki ga pokrije, pa kar nekaj časa posedi na vrhu kozarca. Aroma je vrhunska in izrazita - sočni tropski sladki sadeži kot sta pasijonka in mango kar vabijo, kasneje pa se vključi še kakšen citrusni pridih. Srednja hmeljna grenkoba je lepo zaznavna, a nikakor ne ostra. V finišu je rahlo suh, ta občutek pa še nežno potraja v pookusu, kjer čisto na koncu pusti še blago sladko sled. 
 
DJ Nectaron je lahkotnega telesa in zelo svežega značaja, zaradi vseh svojih tropskih lastnosti. Je aromatičen kot NEIPA, v okusu (in izgledu) pa je kot tipičen IPA. V vsakem primeru pa je zelo preprosto piten in všečen. 

DJ Nectaron

Maribor

IPA

6%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → super aromatičen, klasičen IPA okus, zelo osvežilen in piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar