ponedeljek, 7. avgust 2023

Lobik BBQIPA

Žar in pivo sta popolna poletna kombinacija. Še boljše pa je sedeti z dobrim pivom v roki in opazovati druge, kako pečejo na žaru. Za pivo poskrbi pivovarna Lobik, kjer so s hmelji Cryo Ekuanot, Cryo Citra ter Idaho 7 ustvarili ta BBQIPA. 

Večja snežno bela glava in kristalno jasno zlato telo zaznamujeta izgled tega IPA piva. Ko se pena le počasi umakne izpod nje zapihajo prijetne sadne hmeljne arome, kjer izstopajo predvsem citrusi, čeprav se zraven pojavi še kak sladek pridih in nekaj bombonastega značaja, ki pridejo do izraza predvsem kasneje. Požirek je solidno grenkoben v začetku ter kar pošteno travnato naravnan v karakterju. Pookus pa nato ta IPAsto grenkoben občutek še kar nekaj časa prenaša po ustih. 
 
BBQIPA je lahkotnejšega telesa in poletju primernega svežega značaja. V svojih lastnostih je pravi IPA kot ga poznamo - aromatičen in dobro grenkoben. In kot tak bo seveda kot naročen, za pametovanje ob žaru. 

BBQIPA

Maribor

IPA

6%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → IPA kot mora biti - prijetno aromatičen, solidno grenkoben in piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar