ponedeljek, 28. avgust 2023

Divje Pivo Pelin

Za Festival Nabiralništva so v pivovarni Volk Turjaški zvarili nekaj različic Divjega Piva. V tem primeru ne govorimo o stilu, ampak o pivu, pri katerem so namesto hmelja uporabili različna zelišča - kot v starih časih. V tem primeru so pivu dodali pelin.  
 
Pivo s pelinom je popolnoma motnega telesa zlato-oranžne barve, na vrhu koazrca pa za nekaj časa posedi penasta glava bele barve. Aroma je nežna in ne pretirano izrazita, ponuja pa le nekaj rahlih zeliščnih not. Požirek je nežno grenkoben, rahlo kleten v spremljavi, proti koncu pa se pokaže zeliščen priokus, ki prevzame nadzor. Ta občutek pa nato še nekaj časa potraja na jeziku, kjer mogoče da vedeti, da gre za pelin. 
 
Divje Pivo, ki mu je dodan pelin, je lahkotnega telesa in zelo preprosteg, neizstopajočega značaja. V bistvu, v njem ta pričakovan zeliščni značaj le malenkost izstopa in ni preoster. 
 

Divje Pivo Pelin

Moravče pri Gabrovki
 
za Festival Nabiralništva  

Začinjeno pivo

5%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,7 / 5 → nič posebnega, preprost in čisto na koncu mogoče malo pelinast

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**



Ni komentarjev:

Objavite komentar