ponedeljek, 05. junij 2017

Ime: Lager
Pivovarna: Bohorska Pivovarna, Senovo

Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: %
Na voljo: točeno

Ocena: 3 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Popolnoma sveža Bohorska Pivovarna iz Senovega si je za svojo pivovarsko premiero na "veliki" sceni izbrala pivo stila svetli ležak, ki so ga prvič predstavili na festivalu piva v Krškem.

Iz kozarca tega rahlo motnega zlatega ležaka, ki se za zelo kratek čas pokrije še z zelo majhno belo penico, kar buhtijo hmeljne arome z močno izrazitim in konkretnim travnatim značajem. Tudi okus se predstavi v tem stilu, kjer zmerni travnati grenkobi družbo dela še čisto blag in popolnoma nemoteč sadni priokus(ek), medtem ko je sladni značaj skoraj nezaznaven. Na koncu Bohorski ležak pobegne z zelo suhim finišom, ki kar popivna naš jezik, ter precej trajajočim pookusom.

Prvo Bohorsko pivo se tako pokaže v zelo solidni luči, saj gre za okusen in lahkotnejši ležak, ki ga konkretno zaznamuje travnati značaj hmelja. En tak soliden svetli ležak, ki bo lahko zadovoljil tudi tiste, ki v ležakih iščejo kaj več okusa. Všečno.  
Cena: 2,50€ (0,3l; točeno) - Mi(KK)ro Beer Fest (Krško)

Kje še ga najdem?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.