petek, 02. junij 2017

Ime: Lager
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,1 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Kaj storiti, če se v ponudbi lokalov zelo težko najde dober, preprosti svetli ležak. Hja, zvariš svojega. Nekaj podobnega so najbrž imeli v mislih v pivovarni Lobik, ko so se odločili, da v svojo ponudbo dodajo še to pivo.

Velika bela penasta glava za dolgo časa pokrije le rahlo motnikavo temnejše zlato obarvano telo. Dokaj intenziven travnati vonj zaznamo v trenutku, saj kar buhti iz kozarca. Tudi v okusu nas od samega začetka spremlja ta travnati značaj, ki skupaj z zmerno hmeljno grenkobo naredi ta ležak kar precej konkreten. Celoto tega svetlega ležaka nariše še zelo suh zaključek, ki v trajajočem travnatem pookusu kar popivna naš jezik.

Zaradi lahkotnejšega telesa je ta ležak preprosto piten, čeprav ponudi kar konkreten okus in suh značaj. Po vsej verjetnosti ne bo ravno všeč tistim, ki so vajeni bolj vodenih ležakov, bo pa zato bolj pri srcu tistim, ki jim okus piva ni tuj.
Cena: 1,50€ (0,3l; točeno) - Mi(KK)ro Beer Fest (Krško)

Kje še ga najdem?
  • Huda Liza (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.