torek, 27. junij 2017

Crazy Duck Gentle Duck


Ime: Gentle Duck
Pivovarna: Crazy Duck Brewrey, Žiri

Stil piva: Škotski ale
Vsebnost alkohola: 3,3%
Na voljo: steklenica

Ocena: 2,8 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 2/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Gentle Duck je lahki škotski ale, ki mu v domovini rečejo 60 šiling ale. Zakaj? Nanaša se na ceno davka, ki ga je bilo v zgodovini potrebno plačati za sod piva glede na njegovo moč. Gre za pivo z nižjo stopnjo alkohola, ki mora biti brez kakšnega zaznavnega hmeljnega značaja, njegov namen pa je bil preprost - popivanje.

Rahlo motnikav zvarek izredno temne kostanjeve, skoraj rjave barve, se za sekundo ali dve pokrije z minimalno bež glavo, ki nato do popolnosti izgine. Ima izrazit sladni značaj, ki se v aromi pokaže s prijetnimi in vabljivimi notami karamele in piškotov. V lahkotnem telesu, na trenutke nekoliko vodenem, prevladuje sladkoba sladu, ki je zaradi pomanjkanja mehurčkov še nekoliko bolj izrazita. Družbo ji dela še izredno blago pražen priokus in nekaj lesnih not. Vse pa se zaključi brez kakšnega občutnega pookusa.

Gentle Duck je tako res eno nežno pivo, ki ga zaznamuje zgolj sladni značaj s svojo ne pretirano sladkobo. Otoškemu karakterju sledi tudi zelo nizka stopnja karbonacije, ki tako naredi telo nekoliko bolj nasitno. Nizkoalkoholno pivce, ki pa ponudi kar dovolj značaja. Še posebej pa zna biti všeč ljubiteljem angleških piv.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar