petek, 09. junij 2017

Ime: Pivopis S4
Pivovarna: Pivopis.si, Novo mesto in Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: Saison
Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno

Ocena: 2,6 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 7/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Spletni portal Pivopis.si se vsake toliko časa odloči, da bi tudi oni zvarili kakšno pivo in skorajda vedno se podaja v nekoliko bolj ekscentrične vode. Tako so tokrat v sodelovanju z Green Gold Brewing navarili pivo S4, ki je nekakšna okrajšava za Smrekasti Styrian 105/220 Session Saison, zvarjen s smrekovimi vršički, smolo in še popolnoma novo sorto slovenskega hmelja, še brez imena.

Smrekovec se prikaže v motni, temno jantarni barvi, na glavo pa si za nekaj časa povezne še manjšo umazano belo glavo. Nekoliko smolnata aroma, ki kasneje postane izrazitejša, ima dodatek sadnih pridihov ter precej konkretno sladno osnovo. S kar veliko truda in vztrajanja, bomo morda le našli kakšen smrekov vršiček, drugače pa bomo brez težav prej srečali lahkotno hmeljno grenkobo z blagim zeliščnim priokusom.

S4 je lahkoten zvarek, ki sicer brez kakršnegakoli problema steče po grlu, a je obenem tudi kar praznega telesa in neizrazitega okusa. Dobra ideja, a vseeno bi od piva s smrekovimi vršički želeli, da le-ti sami najdejo pot do nas in se ni potrebno truditi z iskanjem, če jih želiš srečati. 
Cena: 2,50€ (0,3l; točeno) - Mi(KK)ro Beer Fest (Krško)

Kje še ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.