četrtek, 08. junij 2017

Ime: Juicy IPA
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Sela pri Ihanu

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 4,7 / 5 → boljše kot to ne gre
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 15/15 - OKUS: 14/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 10/10)

Na pogled kot breskov gosti sok, na vdih kot zvrhana košara sadja in po okusu osvežilno grenkoben - tak je pivovarski hit letošnjega leta, piva, ki se zgledujejo po trendovskem NEIPA stilu. In svojo verzijo tega piva so zvarili tudi v pivovarni Hopsbrew - prišel je namreč Juicy.

Iz kozarca nas vabljivo pogleduje super motno pivo blede oranžne barve, pokrito z manjšo puhasto glavo bele barve. Intenzivna sadna aroma nas v trenutku posrka vase - ananas, mango, pasijonka, breskve in še kakšen drug tropski sadež za povrhu. Dokaj gosto in kremasto telo naše brbončice pozdravi z občutno sadno sladkobo, na čelu z ananasom in grenivko, ki počasi polzita po grlu. Sledi še rahlo nežnejša hmeljna grenkoba in pookus, ki na nekoliko bolj nežen način kar traja in traja.

Juicy se tako pokaže kot izjemno okusno pivo, ki pivca že na prvi vdih popolnoma odpelje s svojo tropsko sadno aromo. Citrusni priokusi z zmernejšo grenkobo pa lepo dopolnijo sliko tudi v okusu in pivca čisto dokončno popeljejo pod palme sončnega tropskega otoka. Pa še namig - če je le mogoče, si privoščite točeno verzijo za še popolnejšo izkušnjo.   
Cena: 2,5€ (0,3l; točeno) - Mi(KK)ro Beer Fest (Krško)

Kje še ga najdem?
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
  • Beerightback (Nova Gorica)
  • Brivbarnica (Novo mesto)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.