torek, 24. julij 2018

Ime: Elvira Strong Dark
Pivovarna: Pivovarna Varuh, Koper

Stil piva: Belgijski močni temni ale

Vsebnost alkohola: 9,4%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Naslednji koprski Varuh sliši na ime Elvira in je trenutno najmogočnejši med vso četverico, saj je vanj zapakiranih kar 9,4% alkohola. Gre za belgijski močni temni ale, v katerega je pivovar dodal tudi pomarančno lupinico za piko na i.

Elvira je kot oglje črne barve, na vrhu kozarca pa se za srednje dolgo ustavi še srednje velika pena bež barve. V aromi prevlada belgijski kvasni dih s precejšnjo prisotnostjo začimb. Kasneje pa je nekje res daleč v ozadju zapaziti tudi nekaj čokoladnega pridiha. Najprej lahko okusimo nekaj zelo blage sladkobe, ki ji družbo dela srednje prisotna grenkoba. V ozadju se prikaže tudi nekaj kiselkastega karakterja z rahlim sadnim občutkom, dokler vse skupaj ne prevzame kvasasti značaj.

Elvira odlično zakriva svojo precej visoko alkoholno stopnjo, ki jo v njenem srednje polnem telesu skorajda ni zaznati, le malenkosten občutek toplote se morda prikrade na trenutke. Prav tako pa nič kaj ne skriva svoj izrazit kvasasti, belgijski značaj.
  • Hangar Bar (Izola)
  • Urban Piqniq (Koper)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → ima precej močan karakter v okusu, ki pa je za moj okus preveč kvasasto izrazit
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.