ponedeljek, 02. julij 2018

Ime: Pettauer
Pivovarna: Frizi Beer Kraft Pivovarna, Ptuj

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 5,1%
Na voljo: točeno - steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Za imenom Frizi se že kar precej let skriva frizerski posel, v zadnjih dveh pa tudi pivovarski svet - in ta je tisti, ki zanima nas. V svoji mali pivovarni so poleg standardnih ležakov zvarili tudi pivo po imenu Pettauer - ptujski pale ale.

Frizijev pale ale je žareče in motne oranžno-jantarne barve, skriva pa se pod kratko pristriženo frizuro, pobarvano na rahlo umazano bel odtenek - le-ta pa se kmalu sesede. V aromi prevladuje sladni značaj z notami maslenih piškotov in nekaj karamele. Tudi v okusu je najprej bolj zaznati ta nežnejši, a vseeno lepo občutni sladni občutek z blago izraženo sladkobo. Na koncu pa za nekoliko ravnovesja poskrbi rahla grenkoba, ki da pivu tudi malenkost žgečkljiv, poprast občutek v finišu. Vse to pa na koncu za kratek čas še postane na jeziku.

Pettauer je nežnejši in lahkotnejši pale ale, ki s svojim karakterjem ne izstopa, ampak je nekoliko bolj nežne sorte. Predvsem bolj kot hmeljni karakter pa do izraza v okusu pride sladni značaj, tako da tudi bolj spomni na svoje angleške vrstnike, kot pa na moderne američane.
  • Kavarna Bodi (Ptuj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → bolj so mi všeč hmeljno izrazitejši APA, a je tudi ta vseeno zelo solidno piten
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.