četrtek, 12. julij 2018

Varuh Franc Blonde


Ime: Franc Blonde
Pivovarna: Pivovarna Varuh, Koper

Stil piva: Belgijski ale

Vsebnost alkohola: 6,8%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V novonastali koprski pivovarnici so se za začetek svoje pivovarske poti odločili, da se predstavijo v belgijskem stilu. Eden izmed njihove prve četverice zvarkov, ki so jih pripravili, sliši naime Franc. Je blond ale, najnežnejši izmed te četverice koprčanov.

Gospod Franc je šarmantne oranžno-jantarne barve, rahlo umazane, poveznjen pa ima še srednje velik bel klobuk, ki kaj kmalu izgine. Napove ga tipična belgijsko naravnana aroma, kjer se kažejo začinjene in kvasaste note, lahko zaznavne a ne pretirane, skupaj z rahlim sadnim pridihom. Tudi okus sledi temu kar mu narekuje aroma - zaznamovan je s kvasastim priokusom, nežnejšim, ki tako dopolni blažjo grenkobo, ter pikico kiselkastega značaja. V pookusu pa na jeziku ostanejo za konec še rahle popraste začimbe.

Franc, pivo srednje polnega telesa, se zelo lepo izkaže s svojim rahlo nežnejšim, a še vedno jasnim belgijskim značajem. Za ljubitelje belgijcev, ki pa pri tej svoji ljubezni do Belgije še ne želijo pretiravati.



  • Hangar Bar (Izola)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → ker mi izrazit belgijski značaj v osnovi ne sede ravno do popolnosti, tale nežnejši belgijec prav lepo sede
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar