četrtek, 12. julij 2018

Ime: Franc Blonde
Pivovarna: Pivovarna Varuh, Koper

Stil piva: Belgijski ale

Vsebnost alkohola: 6,8%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V novonastali koprski pivovarnici so se za začetek svoje pivovarske poti odločili, da se predstavijo v belgijskem stilu. Eden izmed njihove prve četverice zvarkov, ki so jih pripravili, sliši naime Franc. Je blond ale, najnežnejši izmed te četverice koprčanov.

Gospod Franc je šarmantne oranžno-jantarne barve, rahlo umazane, poveznjen pa ima še srednje velik bel klobuk, ki kaj kmalu izgine. Napove ga tipična belgijsko naravnana aroma, kjer se kažejo začinjene in kvasaste note, lahko zaznavne a ne pretirane, skupaj z rahlim sadnim pridihom. Tudi okus sledi temu kar mu narekuje aroma - zaznamovan je s kvasastim priokusom, nežnejšim, ki tako dopolni blažjo grenkobo, ter pikico kiselkastega značaja. V pookusu pa na jeziku ostanejo za konec še rahle popraste začimbe.

Franc, pivo srednje polnega telesa, se zelo lepo izkaže s svojim rahlo nežnejšim, a še vedno jasnim belgijskim značajem. Za ljubitelje belgijcev, ki pa pri tej svoji ljubezni do Belgije še ne želijo pretiravati.  • Hangar Bar (Izola)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → ker mi izrazit belgijski značaj v osnovi ne sede ravno do popolnosti, tale nežnejši belgijec prav lepo sede
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.