sobota, 21. julij 2018

KULT316 Svetlo Pivo Supreme


Ime: KULT316 Svetlo Pivo Supreme
Pivovarna: KULT316, Ljubljana

Stil piva: Saison

Vsebnost alkohola: 9,6%
Na voljo: buteljka


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V naši šolski mikropivovarni na Centru kulinarike in turizma se več kot očitno zelo pridno učijo. Potem, ko so v preteklih letih varili nekaj bolj "vsakodnevnih" stilov piv, so se sedaj podali tudi v nekoliko bolj drzne vode. Zvarili so namreč pivo Supreme, belgijski saison začinjen s slovensko Auroro, ki pa v sebi skriva kar zajeten odstotek alkohola.

Zelo velika in obstojna bela puhasta glava za kar nekaj časa pod seboj zakoplje izjemno motno pivo umazano oranžne barve. Ko le uspe nekoliko zadihati, se pokažejo še kar izraziti pridihi kvasnih in začinjenih not, ter nekaj zelo nežnega sadnega diha bolj v ozadju. Tudi v okusu se izprsi s konkretno začinjenimi in kvasastimi okusi, zmerna zeliščno obarvana hmeljna grenkoba pa se skupaj z njimi prevesi še v krajši a kar konkretno zaznaven pookus.

Supreme je pivo srednjega telesa in izjemno živahne karbonacije, ki na dokaj konkreten način pokaže svoj belgijsko-saisonast značaj. Sicer je alkoholna stopnja najprej zelo lepo zakrita, a nato kar pošteno pogreje po poti navzdol. Pivo, ki je veliko bolj primerno za tiste pivopivce, ki so jim belgijski okusi zelo blizu.
Cena: 8,00€ (0,75l; buteljka) - KULT316 (Ljubljana)




  • KULT316 (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,7 / 5 → sicer tipičnih belgijskih lastnosti; meni je kvasno preoster, konkretno se peni in mi je precej težko piten
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar