sreda, 04. julij 2018

Ime: DragonFish Dubbel
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika v sodelovanju z Zmajska Pivovara, Zagreb

Stil piva: Samostanski temni ale

Vsebnost alkohola: 6,7%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Če so s skupnimi močmi zvarili svetlo verzijo belgijskega samostanskega piva, so pa potem skorajda že morali zvariti tudi temnejšo verzijo. DragonFish Dubbel je tako Samostanski temni ale, ki so ga v sodelovanju zvarili naš HumanFish in sosednja Zmajska Pivovara.

Temnejši izmed DragonFish bratov je izjemno temne bakreno-rjave barve, skorajda že kar črne, pokrit pa je z manjšo in ne pretirano obstojno bež glavo. Nežno aromo zaznamuje kvasasti duh, ki ga dopolni še nekaj not suhega sadja precej v ozadju, nekoliko kasneje pa se pridruži še nekoliko pražen karakter. Okus sledi aromi, saj se najprej predstavi dodobra izrazit kvasno-začinjen okus, sledi srednje izrazita hmeljna grenkoba, ter na koncu še nekoliko začinjen pookus z nekaj topline alkohola. 

DragonFish Dubbel je razmeroma lahkotnega telesa. V aromi še nekoliko izrazi svoj kompleksnejši značaj, medtem ko je v okusu precej bolj preprost. Še vedno vsaj nekoliko pokaže svoj belgijski značaj, a veliko manj kot bi pričakovali.
  • HumanFish TapRoom (Vrhnika)
  • Gas Station (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
  • Brlog (Vipava)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → do izraza pride predvsem kvasni značaj, ki mi ni ravno pri srcu, medtem ko ga drugje, predvsem na telesu, kar nekoliko zmanjka; bolj enodimenzionalne sorte
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.